На півночі України збільшилася щільність мінних загороджень

На півночі України збільшилася щільність мінних загороджень

На основних напрямках лінії наступу противника на півночі України збільшилася щільність мінних загороджень: встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін, що в 16 разів більше, ніж у червні 2022 року.

Про це повідомив командувач ОСУВ «Північ» генерал-лейтенант Сергій Наєв у інтерв’ю виданню «Укрінформ».

«У рамках проведення стабілізаційної операції проведено інженерне обладнання рубежів оборони, яке містить фортифікаційне обладнання та систему інженерних загороджень. На сьогодні тривають заходи щодо удосконалення фортифікаційного обладнання рубежів оборони, а також обслуговування і нарощення інженерних загороджень. На основних напрямках імовірного наступу противника з червня 2022 року дотепер встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Зокрема, протитанкові мінні поля, протитанкові групи мін, комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугасів, мінованих завалів тощо. Щільність мінно-вибухових загороджень у нашій смузі відповідальності збільшено в 16 разів», − сказав Сергій Наєв.

Він також повідомив, що триває робота над поліпшенням обладнанням позицій силами місцевих органів влади та встановлені невибухові загородження й об’єкти транспортної інфраструктури.

Поділитись