На параді в Баку використали вірменську військову техніку. Фото

На параді в Баку використали вірменську військову техніку. Фото

У мережі з’явилися фото трофейної вірменської техніки на репетиції урочистого параду в Баку в честь перемоги Азербайджану в карабаському конфлікті.

Кадри опубліковані в Telegram-каналі «Військовий оглядач». На опублікованих знімках видно реактивна система залпового вогню БМ-21 «Град», зенітний ракетний комплекс “Оса-АКМ», а також гусенична бойова машина піхоти БМП-2.

Проведення урочистого параду на честь перемоги в карабахської війні планується на 10 грудня. Також в Азербайджані заснували День перемоги, який буде відзначатися щорічно 10 листопада. Ще однією пам’ятною датою стане 27 вересня, коли почалися військові дії – День пам’яті загиблих.

У Нагірному Карабаху завершилася передача територій під контроль Азербайджану, закріплена в тристоронній угоді. Лачинський коридор – єдину дорогу, яка б пов’язала тепер Вірменію і невизнану Нагірно-Карабахської республіки, – контролюватимуть російські миротворці. Туреччина також бере участь в процесі врегулювання конфлікту в рамках спільного з Росією центру по контролю за режимом припинення вогню, проте в миротворчу місію представники турецької сторони не входять.

Поділитись