“На межі голодної смерті 270 мільйонів осіб”: ООН прогнозує небачену кризу в 2021 році

“На межі голодної смерті 270 мільйонів осіб”: ООН прогнозує небачену кризу в 2021 році

Глава Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Біслі заявив, що світу загрожує голод безпрецедентного масштабу, через пандемію COVID-19 число людей, що знаходяться на межі голодної смерті, досягло 270 мільйонів.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебрейесус закликав до негайного виділення $ 4,3 млрд на всесвітню програму обміну вакцинами. У наступному році в світі може вибухнути гуманітарна катастрофа безпрецедентного масштабу – спрогнозував глава Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Біслі на Генеральній асамблеї.

«2021 рік, ймовірно, буде роком найсильнішого гуманітарної кризи з моменту заснування ООН 75 років тому. Ми не зможемо допомогти всім, тому ми повинні розставити пріоритети. Голод стукає в двері десятків країн», – пояснив чиновник.

За його словами, за останні роки збройні конфлікти призвели до збільшення числа людей, що знаходяться на межі голодної смерті, з 80 до 135 мільйонів. Однак, пандемія коронавируса COVID-19 підвищила цю цифру вже до 270 мільйонів.

Поділитись