МЗС Угорщини заявило про перегляд санкцій у Євросоюзі

МЗС Угорщини заявило про перегляд санкцій у Євросоюзі

Восени очікується перегляд санкційної політики Євросоюзу через наближення холодів, заявив держсекретар МЗС Угорщини з двосторонніх відносин Тамаш Менцер.

Менцер зазначив, що «санкції викликали дефіцит енергії та вибуховий стрибок цін у Європі», у зв’язку з чим «санкційну політику варто переглянути», це дозволить «купувати» енергодефіцит. «Я в цьому не оптиміст, але перегляд санкцій очікується восени, коли закінчиться піврічний термін», – наводить його слова М1.

Держсекретар «не виключає, що все більше людей бачать реальність», оскільки «літнє тепло йде». Він заявив, що «добре міркувати про постачання газу», якщо «на вулиці тридцятиградусна спека», але «коли настають холодні тижні та місяці і треба топити та керувати економікою, захищати робочі місця». За його словами, «реальність стукає у двері кожної країни у Західній Європі». Менцер запевнив, що «в Угорщині газ обов’язково буде, сховища заповнені на 38% щодо споживання, ми вже маємо достатньо запасів газу на 81 зимовий день».

Коментуючи висловлювання глави МЗС Німеччини Анналени Бербок, Менцер зазначив, що це внутрішня справа Німеччини. Однак він наголосив, що глава МЗС Угорщини Петер Сійярто «ніколи б так не сказав, ніколи б не сказав, що його не цікавить, що думають угорські виборці про надзвичайно важливе рішення».

Нагадаємо, Бербок у Празі заявила: «Якщо я пообіцяла людям України, що ми будемо з вами стільки, скільки вам потрібно, я хочу стримати цю обіцянку. Не має значення, що думають мої німецькі виборці, я хочу стримати обіцянку людям України».

Також він здійснила візит до Києва, де заявила, що її дії є сигналом підтримки України, що триває. Читачі німецького видання Die Welt розкритикували голову німецького МЗС.

Поділитись