Міноборони Польщі викличе аташе Білорусі через стрілянину на кордоні

Міноборони Польщі викличе аташе Білорусі через стрілянину на кордоні

Міноборони Польщі повідомило про стрілянину на кордоні.

За даними відомства, стрілянина велася з пневматичної зброї по освітлювальних щоглах з території Білорусі в Тересполя. У зв’язку з інцидентом польська сторона має намір викликати білоруського військового аташе, повідомив у Twitter міністр оборони Маріуш Блащак.

Провокації білоруських служб абсолютно неприпустимі. У Міністерстві оборони буде викликано військового аташе Білорусії з метою роз’яснення інциденту в районі Тересполя, – написав він.

За його словами, внаслідок стрілянини були розбиті рефлектори, встановлені польськими солдатами на кордоні з Білорусією.

Контрольно-пропускний пункт “Тереспіль” знаходиться на кордоні з Польщею, з білоруського боку це КПП “Брест”.

Нині на кордоні Польщі та Білорусі зібралося кілька тисяч мігрантів із Близького Сходу, сподіваючись потрапити до країн ЄС. Польські силовики змушені припиняти їхні періодичні спроби штурмувати кордон.

Раніше президент Олександр Лукашенко пообіцяв, що Білорусь намагатиметься вирішити проблему біженців на кордоні з Польщею до кінця цього року. За його словами, влада проситиме мігрантів, які перебувають у країні за туристичною візою, повернутися назад, «бо гуманітарного коридору не буде».

Поділитись