Меркель запропонували роботу в ООН

Меркель запропонували роботу в ООН

Генсекретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував екс-канцлеру Німеччини Ангелі Меркель консультативну посаду в ООН.

Про це в середу, 19 січня, пише Spiegel з посиланням на агентство DPA, яке, у свою чергу, посилається на джерела в міжнародній організації.

Повідомляється, що йдеться про орган у структурі ООН, який займається глобальними суспільними благами. За даними DPA, Гутерріш надіслав Меркель офіційного листа. Проте джерела агентства розповіли, що та, найімовірніше, не ухвалить пропозицію.

Парламентські вибори у Німеччині відбулися 26 вересня. Меркель не висувала своєї кандидатури.

Вільна демократична партія (СДПН) виграла на виборах, набравши 25,7% голосів, друге місце зайняв блок ХДС/ХСС – 24,1%. На третьому місці – партія «Зелені» з 14,8%. Наступними стали представники Вільної демократичної партії з 11,5%, потім Альтернатива для Німеччини з 10,3%.

2 грудня у дворі міністерства оборони ФРН у Берліні відбулися урочисті проводи Меркель з посади канцлера. Оркестр бундесверу виконав кілька композицій, включаючи три на вибір Меркель, серед яких був і панк-хіт Ніни Хаген Du hast den Farbfilm vergessen (нім. «Ти забув кольорову плівку»).

8 грудня соціал-демократ Олаф Шольц змінив Меркель на посаді глави уряду ФРН за підсумками голосування у бундестазі. За політика проголосували 395 депутатів.

Поділитись