Меркель обговорить сьогодні ситуацію на кордонах ЄС та Білорусі із генсеком НАТО

Меркель обговорить сьогодні ситуацію на кордонах ЄС та Білорусі із генсеком НАТО

Виконувач обов’язків канцлера Німеччини Ангела Меркель обговорить сьогодні ситуацію на кордонах ЄС і Білорусі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.


Очікується, що генеральний секретар альянсу приїде до Берліна. Як зазначали в німецькому уряді, обговорюватимуть на зустрічі оновлення стратегічної концепції НАТО та актуальні теми в галузі безпеки. Серед тем буде також міграційна криза на кордонах з Білорусією.

Напередодні німецький таблоїд Bild писав, що білоруський керівник Олександр Лукашенко поставив Меркель ультиматум. За цими даними, він намагався домогтися того, щоб Німеччина, по-перше, офіційно визнала його президентом, по-друге, скасувала деякі введені санкції і, по-третє, розмістила у себе частину мігрантів, які зараз перебувають у Білорусі. Агентство ТАРС із посиланням на джерела повідомило, що в останньому Берлін Мінську вже відмовив.

Цього тижня Ангела Меркель уже обговорювала міграційну кризу з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, після чого оголосила про свою повну солідарність із Варшавою. Польська влада, у свою чергу, звинувачує Білорусь у навмисному створенні ситуації, що склалася.

Представники влади Білорусії неодноразово заперечували свою причетність до міграційної кризи. Мінськ неодноразово назвав подію результатом дій Заходу.

Поділитись