Медведєв пригрозив країнам НАТО застосуванням ядерної зброї

Медведєв пригрозив країнам НАТО застосуванням ядерної зброї

Дмитро Медведєв пише, що у разі війни Росії з НАТО Москва відразу застосує ядерну зброю і воювати наземними силами, як в Україні, вже не стане.

Так заступник голови Ради безпеки РФ прокоментував заяви західних політиків про необхідність готуватися до війни з Росією.

«Щодня керівники цих країн кажуть: треба готуватися до війни з Росією і продовжувати допомагати Україні, а тому – треба випускати більше танків, снарядів, безпілотників та іншої зброї. Але всі європейські начальники цинічно брешуть своїм громадянам. Якщо, не дай Боже, така війна трапиться, то вона не піде за сценарієм СВО, вона не вестиметься в окопах із застосуванням артилерії, бронетехніки, дронів та засобів РЕБ. НАТО – величезний військовий блок, населення країн Альянсу – майже 1 мільярд людей, а їх сукупний військовий бюджет може сягати півтора трильйона доларів. Тому, зважаючи на несумісність наших військових потенціалів, у нас просто не залишиться вибору. Відповідь буде асиметричною. Для захисту територіальної цілісності нашої країни буде використано балістичні та крилаті ракети зі спеціальними боєголовками», – написав Медведєв.

Він додав, що «Росія багаторазово говорила про відсутність планів конфлікту з країнами НАТО», а розмови про це на Заході назвав «небезпечною балаканею».

«Західні політики мають говорити своїм виборцям гірку правду, а не тримати їх за безмозких ідіотів. Пояснювати їм, що реально станеться, а не повторювати брехливу мантру про готовність до війни з Росією», – сказав Медведєв.

Поділитись