Медексперт на суді назвав удушення причиною смерті Джорджа Флойда

Медексперт на суді назвав удушення причиною смерті Джорджа Флойда

Афроамериканець Джордж Флойд помер під час затримання поліцейськими в травні 2020 від нестачі кисню внаслідок задушливого прийому.

Про це заявив пульмонолог Мартін Тобін, залучений в якості експерта на судовому процесі у даній справі, повідомляє телеканал CBS.

За його словами, недолік кисню призвів до пошкодження мозку, а також викликав аритмію, яка зупинила серце афроамериканця.

Фахівець також зазначив, що, судячи з відео, частота дихання Флойда була в межах норми, таким чином, дію деяких препаратів, які він міг приймати, не впливало на респіраторну функцію.

Раніше на суді дав показання медик Бредфорд Уенкід Ленгенфілд, який намагався надати допомогу Флойду, коли його привезли в лікарню. Він також зазначив, що причиною смерті темношкірого, ймовірно, була нестача кисню. Разом з тим він припустив, що нестача кисню могла бути викликана і дією деяких препаратів, які приймав Флойд.

Судовий розгляд почався 8 березня. Обвинуваченим є екс-поліцейський Дерек Шовін, який застосував при затриманні Флойда задушливий прийом. Підсудному інкримінується ненавмисне вбивство. Якщо колишнього поліцейського визнають винним, то можуть засудити до тюремного ув’язнення на термін до 40 років.

Після смерті афроамериканця в Сполучених Штатах відбулися масові протести і заворушення. Для відновлення спокою до місцевих правоохоронних органів підключалася Національна гвардія США. Приблизно в 40 містах, в тому числі Вашингтоні і Нью-Йорку, вводилася комендантська година.

Поділитись