Макрон пригрозив розпуском нижньої палати парламенту

Макрон пригрозив розпуском нижньої палати парламенту

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у разі провалу голосування щодо проекту пенсійної реформи він буде змушений розпустити національні збори (нижню палату парламенту).

Про це повідомляє телеканал BFMTV.

Уточнюється, що фінальне голосування щодо законопроекту, який спровокував хвилю протестів по всій країні, відбудеться у четвер. Ухвалення реформи передбачає підвищення пенсійного віку до 64 років.

Урядове джерело повідомило BFMTV, що напередодні ввечері Макрон обговорив подію з прем’єр-міністром Елізабет Борн. На зустрічі також були присутні міністри, які мають відношення до законопроекту. Під час бесіди Макрон пригрозив, що розпустить національні збори, якщо голосування у залі засідань обернеться провалом.

Місцеві ЗМІ зазначають, що цей тиждень стане для уряду вирішальним. Прем’єр Франції зазначала, що не хоче вдаватися до статті конституції, яка дозволяє владі ухвалювати законопроект без схвалення парламенту, оскільки вона вже 10 разів використала цю лазівку восени 2022 року. Громадяни країни ухвалять подібний крок як слабкість влади, яка не зуміла переконати депутатів у необхідності проведення реформи.

Поділитись