Макрон обговорив із королем Йорданії вивіз українського зерна

Макрон обговорив із королем Йорданії вивіз українського зерна

Президент Франції Емманюель Макрон провів у суботу телефонні переговори з королем Йорданії Абдаллою ІІ, обговоривши ситуацію на Близькому Сході та війну в Україні.

Про це повідомила прес-служба Єлисейського палацу.

«Вони обговорили ситуацію на Близькому Сході, обидва висловили свою стурбованість у зв’язку із відновленням зростання напруженості. Президент [Французької] Республіки висловив готовність стримувати будь-яку ескалацію та працювати над досягненням міцного світу. Він нагадав про особливу увагу, яку він приділив святим місцям в Єрусалимі під час візиту в січні 2020 року, і наголосив на особливій ролі Йорданії у цьому відношенні», — зазначено у комюніке.

Французький лідер заявив про готовність продовжувати роботу щодо забезпечення стабільності в регіоні відповідно до результатів «Багдадської конференції зі співпраці та партнерства», проведеної у серпні 2021 року за участю Франції. Також Макрон висловив «повну підтримку [Йорданського] Хашимітського Королівства у його відповіді на виклики у сфері безпеки та економічні проблеми, з якими воно стикається».

У ході переговорів також обговорювалася війна в Україні, зокрема, її наслідки для глобальної продовольчої безпеки. “Президент республіки розповів про дипломатичні зусилля Франції, що вживаються спільно з ООН та зацікавленими країнами, щоб забезпечити вивезення врожаю, від якого залежить продовольча ситуація у значній частині світу”, – додали в адміністрації французького лідера.

Поділитись