Франція вимагає провести розслідування загибелі журналіста

Франція вимагає провести розслідування загибелі журналіста

Французького журналіста Фредеріка Леклерк-Імхоффа було вбито в Україні, коли автомобіль, в якому він їхав для евакуації мирних жителів біля міста Сєверодонецьк, потрапив під обстріл.

“Франція вимагає, щоб розслідування обставин цієї драми було проведено якнайшвидше і відкрито”, – заявила міністр закордонних справ Катрін Колонна.

Новий глава міністерства закордонних справ Франції Катрін Колонна також заявила, що, щоб передавати свою позицію та працювати разом з конкретних питань, необхідно підтримувати діалог із російською владою.

«Необхідно зберігати діалог [з Росією]. Саме тому президент республіки [Еммануель Макрон] підтримує діалог з російським президентом [Володимиром Путіним]. <…> Цей канал діалогу не тільки корисний, а й, без сумніву, необхідний, щоб мати можливість передавати нашу позицію та працювати разом із конкретних питань», — сказала Колонна в інтерв’ю телеканалу LCI.

Колишній посол Франції у Лондоні Катрін Колонна стала головою МЗС республіки 20 травня. У понеділок 30 травня вона прибула з візитом в Україну. В рамках візиту вона вказала на відсутність умов для російсько-українського діалогу та висловила стурбованість ситуацією навколо України. Так дипломат стала першим членом французького уряду, який відвідує Україну з початку російської спеціальної військової операції.

Поділитись