Майже половина німців підтримують ідею, що Україні слід віддати свої території

Майже половина німців підтримують ідею, що Україні слід віддати свої території

Майже 40% німців вважають, що Україна не має поступатися РФ жодним сантиметром.

Згідно з результатами опитування YouGov, 45% громадян Німеччини вважають, що Україна повинна поступитися своєю територією для досягнення миру з Росією. Водночас 39% німців висловлюють думку, що Україні не слід віддавати Росії жодного сантиметра. Також 22% опитаних вважають, що країна має відмовитися від окупованого Криму, а 23% вважають, що Київ повинен відмовитися не лише від півострова, а й від територій, захоплених Росією після повномасштабного вторгнення.

Крім того, німці розділилися щодо питання, чи варто дозволяти Україні використовувати далекобійну західну зброю для атак вглиб території РФ. 42% підтримують цю ідею, тоді як 43% виступають проти.

Результати опитування також показали, що 59% німців підтримують телефонну бесіду між канцлером Німеччини Олафом Шольцем та російським президентом Володимиром Путіним. Лише 26% виступають проти, а 15% не дали чіткої відповіді на це питання. Особливо підтримують телефонну розмову Шольца та Путіна в Східній Німеччині: 68% опитаних у цьому регіоні висловилися за, проти — лише 19%.

Поділитись