Майк Пенс хоче кинути виклик Трампу, почавши передвиборчу кампанію

Майк Пенс хоче кинути виклик Трампу, почавши передвиборчу кампанію

Колишній віце-президент США Майк Пенс має намір оголосити про свою участь у президентських виборах 2024 року в свій день народження 7 червня, повідомляє ABC News.

Він хоче, як і Дональд Трамп, балотуватися в Республіканську партію, і тим самим кинути виклик своєму колишньому босу, 45-му президенту США. Пенс почне свою кампанію в Айові.

Розкол між політиками почався в 2020 році, коли Трамп після поразки на президентських виборах попросив Пенса «відхилити шахрайським шляхом обраних виборців», але отримав відмову.

6 січня 2021 року, коли у Вашингтоні відбувся масштабний мітинг на підтримку Трампа, після якого натовп прихильників ненадовго захопила Капітолій, що призвело до загибелі людей, екс-віцепрезидент розкритикував колишнього боса.

З 2013 по 2017 рік Майк Пенс був губернатором штату Індіана, а з 2017 по 2021 рік – віце-президентом США в адміністрації Трампа.

Раніше повідомлялося, що близько 70% представників Республіканської партії готові підтримати кандидатуру Трампа на наступних президентських виборах в США.

Поділитись