Мадуро звинуватив спостерігачів від ЄС на виборах у шпигунстві

Мадуро звинуватив спостерігачів від ЄС на виборах у шпигунстві

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив членів місії Євросоюзу (ЄС) зі спостереження за регіональними виборами в шпигунстві, що відбулися в країні.

На думку глави держави, спостерігачі вели шпигунську діяльність, щоб потім у своїх звітах «заплямувати» вибори. Свою заяву Мадуро зробив в ефірі національного телебачення, повідомляє «Інтерфакс».

Вони хотіли б заплямувати виборчий процес, але не змогли. Делегація шпигунів від ЄС — вони не були спостерігачами — вільно блукала країною, шпигуючи за соціальним, економічним та політичним життям країни, — заявив Мадуро.

На його особисту думку, виборчий процес у країні «був бездоганним і прекрасним».

Регіональні вибори відбулися в країні 21 листопада. За їхніми підсумками Єдина соціалістична партія Венесуели, яку очолює Мадуро, здобула впевнену перемогу.

За виборами стежили понад тисячу іноземних спостерігачів, які визнали їх найкращими за останні 20 років, незважаючи на низку порушень. Спостерігачі від Євросоюзу мають надати остаточну звіт про вибори на початку 2022 року.

Раніше повідомлялося, що в індійському штаті Біхар перемогу на виборах до органів місцевого самоврядування отримав мертвий політик. Місцеві жителі віддали свої голоси за покійного, щоби той зміг реалізувати останнє бажання.

Поділитись