Екс-спікер Верховної ради Разумков заявив про президентські амбіції

Екс-спікер Верховної ради Разумков заявив про президентські амбіції

Колишній спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявив про намір стати кандидатом у президенти України.

«Будуть вибори – потім підемо. Я говорив, я брав участь у всіх виборах. Я думаю, що у наступних виборах я також візьму участь. <…> І президентські, і парламентські», – сказав він в ефірі передачі «Свобода слова Савіка Шустера» YouTube.

За словами Разумкова, він реалізує всі амбіції, «які будуть для того, щоби дійсно змінити» Україну.

Верховна Рада України відправила у відставку спікера Дмитра Разумкова 7 жовтня. Після відставки з посади він заявив, що після такого рішення зникли перепони, які заважали його президентським амбіціям.

3 жовтня президент України заявив, що Разумков перестав бути членом команди партії «Слуга народу» та веде своє власне політичне життя. Крім того, український лідер повідомив, що Разумков видавав депутатам підписні листи про імпічмент президенту.

10 вересня український лідер Володимир Зеленський заявив, що питання його повторного висунення у президенти вирішить народ країни. При цьому глава держави заявив про намір «виконати обіцянки та поїхати відпочивати». Він також зізнався, що не шкодує щодо вступу на посаду глави держави.

Зеленський вступив на посаду президента України з 20 травня 2019 року. У перший тур виборів він набрав найбільшу кількість голосів (30,24%) серед усіх кандидатів, у другому турі виборів переміг, набравши 73,22%.

Поділитись