Мадуро заявив, що у Венесуелі нейтралізовано спроби нав’язати їй паралельний уряд

Мадуро заявив, що у Венесуелі нейтралізовано спроби нав’язати їй паралельний уряд

Президент Венесуели Ніколас Мадуро вважає, що рішення Національної виборчої ради відхилити прохання про проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень глави держави допомогло нейтралізувати спроби нав’язати республіці паралельний уряд.

“Нам вдалося подолати спроби нав’язати у Венесуелі паралельний уряд. Тепер перед владою країни стоїть завдання справедливо компенсувати збитки, завдані народу санкціями, блокадами та закликами до втручання”, – написав політик у Twitter.

НВР Венесуели у четвер відхилив прохання про проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень Мадуро, оскільки ініціатори не змогли зібрати необхідну кількість підписів на підтримку плебісциту. Збір підписів за проведення референдуму пройшов у середу. За даними ради, за 12 годин було отримано 42 421 заяву на підтримку плебісциту. Опозиції було необхідно зібрати близько 4,3 млн. підписів.

Згідно з венесуельською конституцією, після закінчення половини терміну, на який було обрано державного діяча, може бути проведений референдум про дострокове припинення його повноважень. Прохання про проведення плебісциту може бути подане лише один раз за термін.

Раніше опозиційний “Рух венесуельців за референдум про відставку”, який виступив одним з ініціаторів проведення плебісциту, заявив, що звернеться до Верховного суду, щоб домогтися визнання недійсним збору підписів, що пройшов. На думку опозиції, НВР, який оголосив про дату збору підписів 21 січня, відвів надто мало часу на підготовку та сам прийом заяв, а також організував недостатню кількість центрів збору підписів.

Поділитись