Лукашенко зробив заяву щодо підписання мирного плану рф з Україною

Лукашенко зробив заяву щодо підписання мирного плану рф з Україною

Лукашенко стверджує, що РФ може не підписати мирний договір із Зеленським після 21 травня через завершення його президентської каденції.

«Може створитися ситуація, коли той же Путін скаже: «Хлопці, а з ким підписувати договір? Повноваження у президента України закінчилися». Сьогодні ми підпишемо з ним, припустимо, якийсь договір, завтра ви прийдете до влади, станете президентом, вам це не сподобається. А вони вміють це робити, як за Мінськими угодами. Пам’ятайте. Вони це все відкинуть і скажуть: «Та це нелегітимний президент підписував!» «Я взагалі цього не знаю! – Новий президент скаже», – заявив Лукашенко.

Він додав, що це можливо, якщо «особливо не дай боже там Петро Порошенко прийде до влади».

«Він скаже: «Я це не знаю і знати не хочу!» Завтра йому на кишеню натиснуть, мільярди ж тиснуть завжди, американці і скажуть: «Продовжуй війну». «Триватиме війна», – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, українська влада заявляє, що питання про «нелегітимність» Зеленського після 20 травня не стоїть, оскільки Конституція передбачає, що повноваження чинного президента закінчуються в момент інавгурації нового президента. А вибори під час дії воєнного стану забороняє проводити закон. Тих же, хто порушує тему нелігімності, на Банковій звинувачують у поширенні «наративів Кремля».

Поділитись