Лукашенко розповів, у кого навчався політичної мудрості

Лукашенко розповів, у кого навчався політичної мудрості

Президент РБ Олександр Лукашенко привітав свого азербайджанського колегу Ільхама Алієва щодо 100-річчя від дня народження його батька – Гейдара Алієва, повідомили у прес-службі білоруського лідера.

За словами Лукашенка, йому знайомі висловлювання Гейдара Алієва про Азербайджан. Для політика Азербайджан був усім у житті, тому він запам’ятається народу як патріот, який служив своїй країні.
 
Білоруський лідер був особисто знайомий із колишнім азербайджанським президентом, який, на думку Лукашенка, був великим політиком і став фундатором сучасного Азербайджану.
«Із задоволенням навчався у нього політичної мудрості, витримки, справді стратегічного мислення», – йдеться у привітанні від імені глави Білорусі.
 
У тексті особливо зазначено, що офіційний Мінськ вшановує пам’ять Гейдара Алієва, який заклав основи рівноправного та взаємовигідного двох країн.
 
Офіційний Баку оголосив 2023 рік “Роком Гейдара Алієва”. Також у республіці відзначають і 30-річний ювілей встановлення дипвідносин із Мінськом.
 
«Щиро бажаю вам, як вірному продовжувачу справи батька, і вашим близьким здоров’я, щастя та благополуччя, а дружньому азербайджанському народу – миру та процвітання», – резюмував глава держави.
Поділитись