Лукашенко анонсував російсько-білоруські військові навчання біля кордонів України

Лукашенко анонсував російсько-білоруські військові навчання біля кордонів України

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив в інтерв’ю, що білоруські та російські військові найближчим часом проведуть навчання на кордоні республіки з Україною.

За його словами, вони пройдуть у два етапи.

Ми домовилися з президентом Путіним, що ми найближчим часом маємо разом провести навчання на південних кордонах, білорусько-українському кордоні, – сказав Лукашенко. Він додав, що перший етап навчань пройде взимку. На думку білоруського лідера, для проведення маневрів все готове.

Раніше Лукашенко заявив, що не виключено проведення дострокових президентських виборів після ухвалення оновленої конституції республіки. При цьому, відповідаючи на запитання про участь у виборах, він знизав плечима. Білоруський лідер додав, що поки що не збирається йти з великої політики.

Також Лукашенко прокоментував ідею можливого об’єднання Росії та Білорусі. За словами глави республіки, така інтеграція не має меж. Більше того, білоруський лідер висловився про можливість створення єдиної валюти. Він зазначив, що поки що обидві держави до цього ще не підійшли. Питання про єдину валюту не слід порушувати, до цього потрібно прийти поступово.

Поділитись