Ллойд Остін закликав надати Україні більше систем ППО

Ллойд Остін закликав надати Україні більше систем ППО

Міністр оборони Ллойд Остін у вівторок закликав керівників оборонних відомств союзників надати Україні більше систем ППО, щоб допомогти країні блокувати зростання обстрілів російських ракет.

Про це пише Politico.

«Я вже казав і повторю: ППО рятує життя. Тому я закликаю цю групу продовжувати зміцнювати наземну протиповітряну оборону України. Ми повинні продовжувати домагатися забезпечення України системами протиповітряної оборони та засобами перехоплення», – сказав він, відкриваючи засідання Контактної групи з оборони України.

Але хоча союзники заявили, що обговорять шляхи допомоги Україні в контрнаступі, вони, схоже, анітрохи не наблизилися до зобов’язань щодо постачання ракет більшої дальності, яких потребує українська сторона.

У матеріалі нагадують, що президент Володимир Зеленський та інші українські лідери неодноразово виступали за зброю дальньої дії. Прихильники стверджують, що українські сили повинні мати можливість завдавати ударів по російським військам та об’єктам, залишаючись при цьому поза досяжністю.

Але США продовжують чинити опір, висловлюючи давнє занепокоєння тим, що Київ може використати цю зброю, щоб завдати удару вглиб російської території і роздратувати Москву, зазначає Politico.

Поділитись