Лідери Саудівської Аравії та ОАЕ відмовилися спілкуватися з Байденом

Лідери Саудівської Аравії та ОАЕ відмовилися спілкуватися з Байденом

Президент США Джо Байден не зміг обговорити телефоном ситуацію в Україні та можливість нарощування нафтовидобутку з лідерами Саудівської Аравії та ОАЕ.

В Азії відмовилися від розмов з ним, які планувалися ще до запровадження США заборони імпорту з РФ енергоресурсів, повідомляє The Wall Street Journal. 8 березня Байден заявив, що Сполучені Штати вводять заборону на імпорт енергоносіїв із Росії, зокрема на нафту та газ.

Не стали говорити з Байденом спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд і наслідний принц Абу-Дабі, заступник головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейх Мухаммед бен Заїд Аль Нахайян. Видання зазначає, що лідери азіатських країн, не ставши спілкуватися з Байденом, поговорили минулого тижня телефоном із президентом РФ Володимиром Путіним.

Американський чиновник розповів, що у розмові з країнами Близького Сходу господар Білого дому мав намір домовитися про збільшення обсягів видобутку нафти, оскільки санкції проти Росії можуть призвести до зростання цін на енергоносії.

Були очікування щодо телефонного дзвінка, однак він не відбувся, – зазначив співрозмовник агентства.

Раніше стало відомо, що ціна на нафту у Японії зросла до максимуму з 2008 року. Один кілолітр (6,289 бареля) дубайської сирої нафти торгується за ціною понад 80 тисяч ієн, або $690 за поточним курсом. У ніч на 9 березня цей показник в окремі моменти торгів піднімався до 88 тисяч ієн, або $759.

8 березня Байден заявив, що Сполучені Штати вводять заборону на імпорт енергоносіїв із Росії, зокрема на нафту та газ. Він також зазначив, що у США розуміють, що союзники в Європі не зможуть приєднатися до цієї заборони.

Поділитись