Латушко заявив про готовність білорусів відмовитися від Лукашенка на референдумі

Латушко заявив про готовність білорусів відмовитися від Лукашенка на референдумі

Засновник опозиційного руху “Народне антикризове управління” Павло Латушко розповів про реакцію білоруської влади на план противників режиму щодо майбутнього референдуму.

Колишній міністр культури РБ наголосив, що дата голосування досі не озвучена.

У зв’язку з цим він зробив висновок про те, що співробітники адміністрації президента та голови виборчих комісій не зацікавлені у високій явці на референдум. Також політик висловив думку, що білоруси готові відкинути “узурпатора” Олександра Лукашенка під час плебісциту.

Лідер НАУ підкреслив, що влада Білорусії використовує всі доступні інструменти для зниження виборчої явки. За його словами, режим, що діє, намагається “залякати” громадян перед референдумом, щоб знизити політичну активність.

“Ми бачимо все нові повідомлення про репресії, ми бачимо, що пропаганда без утоми очорнює білорусів, які хочуть змін”, – зазначив Латушко.

Крім того, опозиціонер нагадав, що після президентських виборів 2020 року у виборчій системі країни виникла криза. За його словами, сьогодні багато членів виборчкомів відмовляються виконувати свої обов’язки та складають повноваження. До речі, нещодавно Лукашенко призначив нового голову ЦВК РБ.

Екс-міністр наголосив, що кожен громадянин має право визначати майбутнє своєї країни.

“Ми, білоруси, більше не готові жити за диктатури, і ми знову це покажемо”, – заявив Латушко.

Він закликав співгромадян прийти на виборчі дільниці та поставити позначки проти всіх варіантів у бюлетенях, тобто зробити їх недійсними. Саме цей крок, за версією політика, є спільним внеском у становлення нової держави.

Нагадаємо, раніше засновник НАУ зазначив, що під час конституційного референдуму громадянам Білорусі запропонують вибір “між системою Лукашенка та системою Лукашенка”. Він закликав співгромадян відмовитися від голосування “за” або “проти” поправок до основного закону країни.

Поділитись