Китай викрили у тісній військовій співпраці з Росією – CNN

Китай викрили у тісній військовій співпраці з Росією – CNN

Ключові компанії Військово-промислового комплексу (ВПК) Росії та КНР продовжують взаємодію незважаючи на санкції, накладені на Москву через конфлікт з Києвом.

Про це свідчать дані митних записів, із якими ознайомився CNN.

Записи показують, що протягом 2022 року, принаймні до середини листопада, оборонний підрядник Poly Technologies, що базується в Пекіні, відправив не менше дюжини партій, включаючи запчастини для гелікоптерів і радіообладнання «повітря-земля», що підтримується державою російській фірмі, що знаходиться під санкцією. .

Три поставки від Poly Technologies були позначені як продукція для експлуатації або обслуговування російського Мі-171Ш, військово-транспортного вертольота, який може бути оснащений озброєнням і використовувався в операціях Москви. При цьому CNN зазначає, що немає жодних доказів того, що якийсь із товарів, що обмінюються, безпосередньо підживлює конфлікт в Україні.

“Військові експерти та експерти з безпеки кажуть, що деталі, відправлені китайською фірмою до Росії, є базовим обладнанням для літаків російської розробки, яке може бути частиною існуючих контрактів і стандартних ділових відносин між компаніями”, – пише видання.

Раніше у своєму щорічному звіті «Про світові загрози» національна розвідка США повідомила, що Пекін продовжує співпрацювати з Москвою в економіці, дипломатії та обороні, незважаючи на тиск із боку Заходу. Зазначається, що всупереч незадоволенню низки країн у зв’язку з проведенням спецоперації в Україні, Китай «зберігатиме свою дипломатичну, оборонну, економічну та технологічну співпрацю з Росією для продовження спроб кинути виклик Сполученим Штатам».

Поділитись