Глава МЗС КНР розкрив цілі відносин Пекіна та Москви

Глава МЗС КНР розкрив цілі відносин Пекіна та Москви

Відносини між Пекіном і Москвою не будуються проти третіх сторін, заявили в Міністерстві закордонних справ Китаю.

За словами Глава МЗС КНР Цинь Гана , вони не несуть загрози будь-яким державам. Як зауважив дипломат, відносини РФ та КНР відрізняються неприєднанням до блоків, відсутністю конфронтації та не спрямовані проти третіх сторін. За словами Гана, відносини двох країн не зазнають втручання та провокацій третіх сторін.

Зазначається, що російсько-китайські відносини є запорукою глобального стратегічного балансу та стабільності у світі. Китай та Росія разом просувають багатополярність та демократизацію міжнародних відносин, сказав міністр. За його словами, під керівництвом Сі Цзіньпіна та Володимира Путіна відносини двох країн продовжать підніматися на нові висоти.

Глава МЗС Китаю також торкнувся теми взаємовідносин зі Сполученими Штатами. За його словами, спроби загальмувати розвиток КНР обернуться для Вашингтона провалом. США вирішили піти на застосування сили у ситуації з китайським аеростатом, влаштувавши дипломатичну кризу, вважає Ган. Він звинуватив американську владу у зловживанні силою та зневагою нормами міжнародного законодавства.

Вашингтон серйозно помиляється в оцінці Пекіна як головного опонента та погрози, зазначив китайський дипломат.

Поділитись