Китай готується до вторгнення на Тайвань – Мік Раян

Китай готується до вторгнення на Тайвань – Мік Раян

Імовірно, Китай «засвоїть уроки України та застосує їх до більш складного випадку вторгнення на Тайвань у найближчі роки».

Колишній генерал збройних сил Австралії Мік Раян вважає, що війна в Україні стала «серйозним тривожним сигналом для стратегів», у тому числі для керівництва КНР. Про це експерт розповів на своїй власній платформі Futura Doctrina.

Жорстока війна Росії проти України матиме глибокий вплив на китайське стратегічне мислення щодо Тайваню та військову трансформацію КНР у найближчі роки. Ситуація в Україні (та особливо реакція Заходу на війну) змусять змінити підходи китайських військових стратегів, вважає Мік Раян.

 Імовірно, Китай «засвоїть уроки України та застосує їх до більш складного випадку вторгнення на Тайвань у найближчі роки». Досвід президента Путіна може переконати Сі Цзіньпіна в тому, що йому необхідно вкладати більше коштів у розуміння мотивів тайванців та їхньої готовності чинити опір будь-якому насильницькому возз’єднанню.

«Китайці також спостерігатимуть за операціями стратегічного впливу під час війни. Щоденні виступи президента Зеленського, його візити на поля бою та звернення до великих міжнародних зборів відіграли вирішальну роль у забезпеченні західної військової, економічної, гуманітарної та розвідувальної допомоги. Президент Китаю розмірковуватиме над тим, як завадити президенту Тайваню створити такий вплив», – йдеться у статті Міка Раяна.

Поділитись