Кремль зробив заяву про статус Донбасу

Кремль зробив заяву про статус Донбасу

Закон про особливий статус Донбасу є «наріжним» для України, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, незрозуміло, як його будуть узгоджувати, якщо Київ відмовляється від прямих переговорів з так званими ДНР і ЛНР. У зв’язку з цим у «нормандської четвірки», саміт якої призначений на 9 грудня, виникає «ще більше питань».

«Це такий наріжний закон, а головне, його потрібно погодити з ДНР і ЛНР, а до сих пір Київ виключає прямі контакти. Як вони будуть узгоджувати, в якому форматі?”, – задався питанням представник російського лідера.

За словами Пєскова, через таку неясності у «нормандської четвірки» виникає все більше питань.

Зустріч лідерів Росії, України, Франції та Німеччини повинна відбутися 9 грудня в Парижі. Раніше про це повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков. У відповідному анонсі адміністрації президента Франції зазначається, що приводом до проведення цього саміту стало просування в переговорах щодо припинення війни на південному сході України і в цілому «серйозні успіхи» на шляху деескалації.

Серед позитивних результатів відзначається, зокрема, відведення військових обох сторін конфлікту – українських збройних сил і ополченців – з лінії зіткнення в районах, де йшли найбільш запеклі бої.

Поділитись