Кредити для бізнесу видаватимуть під особисту поруку

Кредити для бізнесу видаватимуть під особисту поруку

Малий і середній бізнес зможе залучити кредити під державні гарантії за програмою “Нові гроші” під особисту поруку.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Зараз Мінекономіки завершує роботу над програмою “Нові гроші”, суть якої – у видачі коштів і компенсації відсотків, щоб вони склали не більше ніж 3% за новим кредитом на термін від двох років, і гарантії держави. Якщо це малий і середній бізнес, є особиста порука, то розмір кредиту в рамках фонду оплати праці за попередні пів року до карантину – головна мета зберегти не менше ніж 80% робочих місць”, – сказав Шмигаль.

Гарантії держави повинні прискорити видачу таких кредитів, дозволять обійтися без тривалої бюрократичної процедури оцінки ризиків і відмов клієнтам за формальними ознаками, додав прем’єр.

“Держава каже: просто дайте малому і середньому бізнесу дешеві кредити, нехай збереже робочі місця, і за рахунок цього ресурсу зможе протриматися шість місяців провального періоду”, – пояснив Денис Шмигаль.

Як повідомляє Finance.ua, програма “Нові гроші” передбачатиме фінансування мікро- і малих підприємств, тобто компаній з оборотом в еквіваленті до 10 млн євро. Мета її – надати фінансування на першочергові цілі: виплати зарплати, оплати комунальних послуг, оренди, податкових та обов’язкових платежів.

При цьому програма міститиме вимоги щодо фонду оплати праці та кількості персоналу позичальників. Буде також на вісім місяців відстрочка з виплати тіла кредиту і відстрочка з виплати відсотків.

Поділитись