ПриватБанк урізав можливості мільйонів кредитних карт

ПриватБанк урізав можливості мільйонів кредитних карт

Олександр Жильцов, керівник регіонального київського прес-центру Приватбанк, розповів, як здійснюється регулювання кредитних лімітів за вашими картками.

Для кожного користувача, зазначає він, правила визначаються індивідуально. Більш детально про критерії, за якими вони обчислюється, читайте в нашій статті. У ній же ми пояснимо, чому можливості безлічі кредитних карт простих жителів нашої країни виявилися урізані в самий невідповідний момент – під час карантину, викликаного глобальною епідемією китайського коронавіруса COVID-19, пише gsminfo.com.ua.

В кінці березня українців, крім введення суворого режиму самоізоляції, очікував ще один неприємний сюрприз. Мільйони людей почали скаржитися на те, що з незрозумілих причин ПриватБанк почав «різати» їм кредитні ліміти. Сайти, портали і групи відповідної тематики виявилися буквально затоплені безліччю повідомлень про це. Як зазначила сама прес-служба ПриватБанку, це відбувається в інтересах самих клієнтів – нікому не хочеться, щоб позичальники залізли в такі борги, які потім не зможуть виплатити, з урахуванням важкої економічної ситуації в країні, яка буде тривати і після того, як епідемія спаде .

Цитуючи заяву самого Олександра Жильцова, ПриватБанк буде регулювати обсяги кредитування для населення на тому рівні, який для більшості позичальників кредитної установи буде посильним. Нікому не потрібно «вибивати» борги з тих, хто не може їх повернути.

Також він роз’яснив, що на розмір кредитного ліміту і програм розстрочки, призначених для часткової оплати, впливають такі чинники:

Економічна ситуація в нашій країні
Кредитна історія позичальників
Скільки вони використовували кредитних коштів протягом останнього півріччя.
Прострочення платежів – було воно чи ні.
Кількість і обсяг кредитів в інших банках.

Поділитись