Стало відомо про плани Китаю помститися США за санкції

Стало відомо про плани Китаю помститися США за санкції

Китай планує помститися США в разі введення проти нього санкцій через причетність до поширення коронавірусу.

Про це стало відомо з публікації китайської газети Global Times. Відзначається, що Пекін дуже незадоволений намірами Вашингтона ввести обмежувальні заходи. На думку анонімних аналітиків, Китай в такому випадку відповість не символічно, а прийме «хворобливі контрзаходи». Зокрема, під санкції потраплять як мінімум чотири члени Конгресу США і дві організації. У списку, швидше за все, також виявиться генеральний прокурор штату Міссурі Ерік Шмітт, який першим подав позов до Китаю.

Раніше президент США Дональд Трамп вважає за можливе введення санкцій проти Китаю за відмову розслідувати причини поширення коронавірусу. Говорячи про законопроект, підготовленому сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом, Трамп заявив журналістам, що без сумнівів розгляне проект закону. Для того, щоб потрапити на підпис до президента, документом потрібно отримати схвалення в обох палатах Конгресу США.

Перед цим Грем вніс на розгляд проект закону, що дозволяє ввести санкції проти КНР. Документ передбачає заборону на в’їзд в США для громадян Китаю, заморожування їхніх американських активів, а також заборона на видачу кредитів китайському бізнесу.

У березні Трамп звинуватив Пекін у несвоєчасному інформуванні світового співтовариства про спалах коронавірусу. За його словами, було б краще, якби влада інших країн знали про це на кілька місяців раніше.

Поділитись