Країни Балтії почнуть постачати Україні американську зброю

Країни Балтії почнуть постачати Україні американську зброю

У Північноатлантичному альянсі дозволили Естонії, Латвії та Литві постачання в Україну американської зброї, повідомляє Politico.

«Державний департамент дав добро трьом союзникам НАТО направити на Україну протитанкові ракети і ракети «земля-повітря». Найближчими днями адміністрація [президента США] Джо Байдена також розпочне процес постачання в Україну протитанкових ракет, боєприпасів та іншого обладнання на суму 200 мільйонів доларів», – пише видання.

Американська влада, якщо вона дійсно прихильна до дипломатичного врегулювання конфлікту навколо Києва, повинна відмовитися від планів з постачання партій озброєнь Києву, випливає із заяви російського посольства у Вашингтоні. Зазначається, що натомість США «слід би скористатися своїм впливом на владу України, щоб переконати їх припинити саботаж мінських домовленостей».

США можуть подумати над тим, щоб відмовитись від розміщення зброї в Україні, заявив глава держави Джо Байден під час прес-конференції. «Два побажання [президента Росії Володимира Путіна]: перше — Україна ніколи не вступить до НАТО, друге — в Україні не буде стратегічного озброєння. Ми можемо виробити щось за другим пунктом», – сказав американський лідер.

Поділитись