Компанія ExxonMobil оголосила про вихід із газового проекту

Компанія ExxonMobil оголосила про вихід із газового проекту

Американська нафтогазова компанія ExxonMobil залишає нафтогазовий проект «Сахалін-1».

Про це у середу, 2 березня, повідомила прес-служба організації.

«ExxonMobil управляє проектом «Сахалін-1» від імені міжнародного консорціуму японських, індійських та російських компаній. У відповідь на недавні події ми розпочинаємо процес припинення діяльності та розробляємо кроки щодо виходу з проекту «Сахалін-1»», — йдеться у заяві.

Крім того, у компанії зазначили, що не інвестуватимуть у нові розробки в Росії.

Керівництво ExxonMobil підкреслило, що має намір безпечно завершити співпрацю та планує ретельно контролювати процес на всіх етапах.

1 березня австрійська компанія OMV повідомила про перегляд своєї участі у проекті «Північний потік – 2». Крім того, організація відмовилася від переговорів з «Газпромом» щодо купівлі 24,98% у проекті з розробки ділянок 4А та 5А Уренгойського родовища.

Раніше цього ж дня голова економічного департаменту швейцарського кантону Цуг Сільвія Талман-Гут заявила, що оператор проекту «Північний потік – 2» Nord Stream 2 виявився неплатоспроможним після введення обмежувальних заходів з боку США у зв’язку із ситуацією в Україні та має оголосити про банкрутство.

28 лютого компанія Royal Dutch Shell заявила про намір припинити участь у спільних із «Газпромом» проектах та вийти з проекту «Північний потік – 2», а також «Сахалін-2» з виробництва зрідженого природного газу (ЗПГ).

Поділитись