У Росії відповіли на рішення Німеччини щодо «Північного потоку — 2»

У Росії відповіли на рішення Німеччини щодо «Північного потоку — 2»

Трубопровід «Північний потік – 2» потрібний для енергобезпеки Європи, заявив посол Росії у ФРН Сергій Нечаєв.

«Ми з жалем сприйняли заяву про те, що збираються призупинити сертифікацію, завжди до цього уряд ФРН заявляв, що «Північний потік – 2» є комерційним, суто економічним проектом, який жодним чином не пов’язаний із політичними подіями. Зараз ця позиція, зважаючи на все, під активним тиском наших заокеанських колег змінюється», – цитує його ЗМІ.

На думку Нечаєва, трубопровід «потрібний насамперед для енергобезпеки Європи, від цього виграє і населення Німеччини, і Європи, а також економіка, яка потребує енергоресурсів».

«Дуже хотілося б сподіватися, що ця заява є тимчасовим заходом і що розважливість і прагматизм зрештою переможуть», – додав він.

Раніше глава німецького міністерства економіки та віце-канцлер країни Роберд Хабек заявив, що проект “Північний потік – 2” можуть повністю зупинити. За його словами, Німеччина у майбутньому може обійтися без російського газу. Він додав, що поки що Німеччина та Росія не близькі, до такого розвитку подій.

Пізніше німецька перестрахувальна компанія Munich Re повідомила про скасування договору щодо «Північного потоку – 2».

Нагадаємо, Німеччина оголосила про зупинку сертифікації «Північного потоку – 2» у зв’язку з визнанням Москвою Донецької та Луганської народних республік.

Поділитись