Коломойський подав до суду на Зеленського

Коломойський подав до суду на Зеленського

Ігор Коломойський подав до суду на Зеленського, щоб визнати протиправним та скасувати указ президент про позбавлення олігарха громадянства України.

Справа слухається у Верховному Суді.

Раніше про громадянство Коломойського була неоднозначна інформація. Шевченківський райсуд Києва в одній ухвалі називав (https://t.me/stranaua/125290) його громадянином України, а в іншій – вже громадянином Ізраїлю.

Сам олігарх у жовтні говорив (https://t.me/stranaua/125642) суду, що повідомлення від міграційної служби про позбавлення громадянства він не отримував.

Коломойський подав позов до Верховного Суду щодо протиправності указу президента 29 листопада. Судді вимагають пояснити, чому він звернувся лише через півтора роки після указу.

Олігарх заявляє, що дізнався про позбавлення його громадянства лише у вересні 2023 року – із документа про зміну йому запобіжного заходу.

Колегія суддів вважала такий аргумент недостатнім, оскільки указ президента висвітлювався у ЗМІ, а тому термін звернення Коломойського до суду був об’єктивно пропущений.

Верховний Суд ухвалив позовну заяву Коломойського поки залишити без руху. Бізнесмену дали 10 днів, щоб озвучити вагомішу причину.

Поділитись