Колишнього афганського президента Гані звинуватили у зриві перемир’я з талібами

Колишнього афганського президента Гані звинуватили у зриві перемир’я з талібами

Колишній президент Афганістану Ашрафа Гані зірвав угоду з національного примирення з талібами.

Про це ЗМІ розповів колишній віце-президент Афганістану, лідер громади хазарейців Мохаммад Карім Халілі, який раніше очолював Вищу раду з національного примирення (2017-2019).

За його словами, під час президентства Шані афганський уряд дотримувався мирної політики щодо талібів. Халілі зазначив, що в період його перебування на посаді голови Вищої ради офіційний Кабул і керівництво «Талібану» домовилися створити уряд, яка визнавала б права всіх етнічних груп і політичних сил. Однак таємний втечу Гані і його уряду зірвало всі домовленості. Халілі звинуватив колишнього президента і його міністрів в створенні умов для панування «Талібану» в країні.

Раніше стало відомо, що представники руху «Талібан» звернулися в ООН, висловивши намір виступити в ході тижні високого рівня Генеральної Асамблеї. Вони направили в ООН лист, в якому заявили, що призначений попереднім урядом постпред Афганістану Гулам Ісакзай більше не представляє країну в організації. На його посаду був призначений Мохаммад Сохаїл Шахін.

Поділитись