Колишній прем’єр Грузії вийшов з в’язниці і пообіцяв революцію

Колишній прем’єр Грузії вийшов з в’язниці і пообіцяв революцію

Колишній прем’єр-міністр і екс-глава МВС Грузії Вано Мерабішвілі вийшов з в’язниці, де він відбув майже семирічне покарання за низкою кримінальних справ, в тому числі в перевищенні службових повноважень.

Мерабішвілі у в’язниці оплесками зустріли десятки прихильників, яких колишній чиновник подякував за підтримку. Він заявив, що збирається повернутися у велику політику, і пообіцяв влаштувати в країні революцію.

“Спасибі всім людям, які підтримували мене. За допомогою їх підтримки у мене збереглися сила, енергія, надія і віра в те, що я повинен продовжити боротьбу з метою прибрати цей режим з Грузії в цьому ж році”, – заявив колишній член партії екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі Єдиний національний рух.

Він зазначив, що це необхідно зробити для звільнення «інших політв’язнів», а також забезпечення непорушності прозахідного курсу Грузії, пише «Комерсант». Екс-прем’єр пояснив необхідність повалення влади бажанням повернути країні «віру, надію і гідність».

Вано Мерабішвілі з 2004-го по 2012 рік обіймав посаду міністра внутрішніх справ Грузії. Пізніше він був призначений главою уряду. Його вважали близьким соратником Саакашвілі і одним з найбільш впливових політиків країни.

Після приходу в 2012 році до влади опозиційної коаліції «Грузинська мрія», створеною мільярдером Бідзіною Іванішвілі, Мерабішвілі став одним з перших, проти кого був висунутий ряд звинувачень. Прихильники колишньої влади розцінювали це як політичне переслідування.

Поділитись