КНДР запустила дві крилаті ракети у бік Жовтого моря

КНДР запустила дві крилаті ракети у бік Жовтого моря

КНДР у ніч на середу запустила дві крилаті ракети у бік Жовтого моря з узбережжя у провінції Пхенан-Намдо, повідомили в армії Південної Кореї.


За даними військових, ракети було пущено в середу з району повіту Унчхон у провінції Пхенан-Намдо. Південнокорейські військові у співпраці зі США аналізують усі додаткові дані та підтримують оборонну готовність.

Це вже другий пуск крилатих ракет КНДР, про який стало відомо цього року. Як правило, південнокорейські військові не повідомляють окремо про пуски крилатих ракет Північної Кореї. Інформація публікується лише в тих випадках, коли місцеві ЗМІ самі дізнаються про пуски від своїх інформаторів та запитують. Пуски крилатих ракет є порушенням резолюцій Радбезу ООН.

Агентство Ренхап зазначило, що у середу в Південній Кореї відзначається 100 днів з моменту вступу на посаду президента Юн Сок Еля, а у вівторок стартувала чотириденна підготовка до спільних військових навчань Південної Кореї та США Ulchi Freedom Shield, які офіційно пройдуть з 22 серпня по 1 вересня.

Включно з запуском ракети в ніч на середу, в 2022 році КНДР провела вже загалом 18 випробувань балістичних або крилатих ракет, виключаючи тести реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Поділитись