Китай розпочав будівництво величезної гелікоптерної бази в Тибеті біля кордонів Індії

Китай розпочав будівництво величезної гелікоптерної бази в Тибеті біля кордонів Індії

Китай будує величезну вертолітну базу в Тибеті в зоні прикордонного конфлікту з Індією, а також реконструює та розширює інші військові об’єкти на випадок можливих зіткнень.

Також Китай веде активне підземне будівництво в районі аеродрому Дамсун у Тибеті для захисту своїх ударних сил у разі можливого військового конфлікту з Індією.

Будуються нові аеродроми, а старі розширюються новими руліжними доріжками, перонами та довшими злітно-посадковими смугами. Винищувачі проштовхуються під бетонні загони зі стінами завтовшки в три фути, які можуть витримувати прямі влучення ракет і високоточних бомб, що скидаються з повітря.

Китай будує три нові аеропорти в Ташкургані в Сіньцзяні та Тінгрі та Дамксунгу в Тибеті, а також розширює та модернізує інфраструктуру на існуючих авіабазах у Кашгарі, Хотані, Нгарі-Гунсі, Лхасі та Бангді. 14-й п’ятирічний план Пекіна (2021-25), затверджений у березні цього року, передбачав будівництво 20 багатоцільових аеродромів у Тибеті. Китай готується до війни чи принаймні до нового витку прикордонної війни. 14-й п’ятирічний план Пекіна (2021-25), затверджений у березні цього року, передбачав будівництво 20 багатоцільових аеродромів у Тибеті.

Поділитись