ХАМАС відхилив пропозицію Ізраїлю про перемир’я

ХАМАС відхилив пропозицію Ізраїлю про перемир’я

ХАМАС відхилив пропозицію Ізраїлю про перемир’я в обмін на звільнення заручників.

Про це передає BBC.

Повідомляється, що Ізраїль запропонував терористам тижневе перемир’я в Ґазі в обмін на звільнення близько 40 заручників, включаючи всіх жінок і дітей.

Напередодні лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія провів у Каїрі переговори з представниками єгипетської влади про можливість нової гуманітарної паузи у війні проти Ізраїлю, але, за повідомленнями знайомих із ситуацією джерел, розмова виявилася безрезультатною.

Як повідомляє Wall Street Journal, члени палестинської делегації заявили єгипетським посередникам, що Ізраїль повинен спершу припинити наступ у секторі і вивести звідти свої війська, перш ніж обговорювати будь-яку потенційну угоду.

За словами представників угруповання, навіть у цьому випадку Ізраїлю доведеться звільнити з в’язниць усіх палестинських ув’язнених, перш ніж ХАМАС погодиться відпустити заручників, що залишилися.

Ізраїль такі умови категорично відхилив. В свою чергу у ХАМАС заявили, що до остаточного припинення вогню жодних обмінів не відбудеться.

Попри це, джерело BBC, знайоме з ходом переговорів у Каїрі, запевняє, що влада Єгипту не має наміру опускати руки, хоча й усвідомлює, що працювати доведеться «довго та складно».

Поділитись