Кабінет міністрів України відмовився звільняти Кличка

Кабінет міністрів України відмовився звільняти Кличка

Кабінет міністрів України вирішив не розглядати питання про звільнення мера Києва Віталія Кличка з позиції голови Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомив прес-секретар прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук на своїй сторінці в Facebook.

“Питання узгодження звільнення Віталія Кличка обговорили з членами уряду. Прийнято рішення, що чинним складом уряду розглядатиметься воно не буде”, – пише Рябчук.

Раніше в уряді України повідомили, що отримали офіційне звернення Зеленського з проханням розглянути питання про звільнення Кличка. Розгляд цього питання повинно було відбутися 31 липня, проте прем’єр-міністр Володимир Гройсман несподівано пішов у відпустку на два тижні.

В кінці липня стало відомо про конфлікт між Офісом президента країни Володимира Зеленського та мером Києва Віталієм Кличко. Глава адміністрації Андрій Богдан звинуватив градоначальника у втраті контролю над столицею, а Кличко у відповідь назвав його брехливим непрофесіоналом.

Кличко був обраний на пост мера української столиці 25 травня 2014 року. На виборах він набрав 56,7 відсотка голосів. Через місяць тодішній президент України Петро Порошенко призначив Кличко главою КМДА.

Фото РИА Новости.

Поділитись