Ізраїль наказав жителям півночі сектора Ґази залишити регіон протягом доби

Ізраїль наказав жителям півночі сектора Ґази залишити регіон протягом доби

Ізраїль наказав мільйону жителів півночі сектора Ґази залишити регіон у найближчі 24 години, це неприпустимо.

Про це повідомив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

«ООН рішуче закликає скасувати будь-який подібний наказ, якщо він буде підтверджений, щоб уникнути перетворення і без того трагічної ситуації на катастрофічну», — сказав Дюжаррік.

За даними ООН, наказ, який надійшов близько опівночі у п’ятницю, стосується приблизно 1,1 млн осіб — половина населення всього сектору Ґази.

Дюжаррік додав, що ізраїльські військові поінформували представників ООН, які працюють у Ґазі, що розпорядження також поширюється на всіх співробітників організації та тих, хто перебуває в її приміщеннях, включаючи школи та лікарні.

Дюжаррік додав, що ООН вважає «неможливим, щоб таке переміщення відбувалося без руйнівних гуманітарних наслідків».

«Раніше Рада безпеки ООН не прийняла жодного рішення щодо ситуації в Ґазі, відмовившись навіть ухвалити резолюцію із засудженням різанини, влаштованої ХАМАСом 7 жовтня та викрадень людей. Радбез призначив на сьогодні, 13 жовтня, чергове засідання щодо Ґази, яке швидше за все, теж закінчиться безрезультатно, враховуючи підтримку ХАМАСу з боку рф та демонстративне мовчання Китаю», — прокоментував ситуацію посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Раніше влада Ізраїлю анонсувала, що готується до наземного наступу, стягуючи до кордону з Ґазою солдатів, важку артилерію і танки.

Поділитись