Інфляція у Шрі-Ланці в липні досягла рекордних 60,8%

Інфляція у Шрі-Ланці в липні досягла рекордних 60,8%

Інфляція у Шрі-Ланці у липні перевищила 60%.

Про це у п’ятницю, 29 липня, повідомляє урядовий департамент перепису та статистики острівної держави. Так, рівень інфляції у країні досяг 60,8%, у червні він становив 54,6%. Рівень продовольчої інфляції, що відображає збільшення вартості всіх продуктів за рік, становив 90,9%, що призвело до різкого зростання вартості споживчого кошика.

Парламент Шрі-Ланки 20 липня обрав Раніла Вікремесінгхе новим главою держави. За нього проголосували 134 депутати. Попередній президент Готабая Раджапакса офіційно залишив свою посаду 15 липня. У той же день Вікремесінгхе був приведений до присяги як в.о. глави держави.

Раджапакса заявив про намір піти з посади президента після того, як у Шрі-Ланці пройшли протести через економічну кризу.

12 квітня мінфін Шрі-Ланки оголосив дефолт із зовнішніх зобов’язань.

Наприкінці 2021 року на Шрі-Ланці загострилася економічна криза, пов’язана з обмеженнями сфери туризму на тлі пандемії коронавірусу. В результаті в країні почала спостерігатися нестача валютних резервів, через що владі довелося скоротити імпорт і почати економити ресурси.

Поділитись