Білий дім заявив про намір Байдена переобиратися на пост президента США

Білий дім заявив про намір Байдена переобиратися на пост президента США

Президент США Джо Байден має намір переобиратися на виборах 2024 року, незважаючи на результати опитувань громадської думки, які свідчать, що 75% прихильників Демократичної партії не хочуть бачити її кандидатом.

Це дала зрозуміти на брифінгу для журналістів у Білому домі речник глави держави Карін Жан-П’єр.

Її попросили прокоментувати оприлюднені в середу результати опитування громадської думки, проведеного службою SSRS на замовлення телеканалу CNN, згідно з якими лише 25% виборців Демократичної партії підтримують висування Байдена у 2024 році. “Ми не турбуємося щодо опитувань. Президент чітко говорив, що маємо намір висувати кандидатуру, але до цього ще так далеко, що думати про це рано”, – відповіла на це Жан-П’єр.

Тиждень тому дослідницька служба університету Квінніпека повідомляла, що проти участі Байдена в президентських перегонах 2024 року виступали 54% прихильників Демократичної партії. Зниження підтримки глави держави у його партії відбувається на тлі падіння його популярності в країні. Минулого тижня цей показник скоротився до 36%, що стало найнижчим рівнем за 19 місяців його роботи у Білому домі. Однією з причин є зростання вартості життя у США. У червні інфляція досягла 40-річного максимуму – 9,1% у річному обчисленні.

Поділитись