Ілона Маска можуть позбавити громадянства США

Ілона Маска можуть позбавити громадянства США

Розслідувачі з групи Сapitol Hunters стверджують, що найбагатша людина у світі, засновник SpaceX, Tesla, співзасновник та архітектор низки компаній, а з недавнього часу і єдиновладний власник Twitter Ілон Маск насправді нелегал, який підробив документи про освіту, щоб свого часу залишитися в США.

– Він не має ступеня бакалавра в галузі фізики чи будь-якої іншої технічної галузі. До аспірантури не потрапив. Кинув школу у 1995 році і був нелегалом, – повідомляють «Мисливці» на своїй сторінці у Twitter.

Не секрет, що майбутній мільярдер та винахідник, якого називають генієм сучасності, народився і виріс у Преторії – адміністративній столиці ПАР. У 17 років він вирушив до Канади, де вступив до університету, а в 19 років опинився в США, в Університеті Пенсильванії. Саме про цей невеликий часовий проміжок (між Преторією та Пенсильванією) і говорять у Сapitol Hunters, оскільки решта життя Маска протікає публічно.

Якщо факти, викладені розслідувачами, вірні, то суто теоретично Маска можуть лише позбавити громадянства, а й видворити з країни, оскільки підробка документів зміни імміграційного статусу США – серйозне правопорушення.

Практично ж оголошення війни найбагатшій людині Землі, яка контролює більш ніж серйозні дослідження та провадження, з боку адміністрації Байдена означатиме черговий постріл собі в ногу.

З іншого боку, на рахунку цієї адміністрації вже стільки промахів, що чергового просто нікого не здивує.

Поділитись