Ігор Кузін: Випадків “Дельти” в Україні – 143, бразильської “Гамми” поки немає

Ігор Кузін: Випадків “Дельти” в Україні – 143, бразильської “Гамми” поки немає

Штам швидше за все поширюється в п’яти регіонах, серед них Київ і Одеська область.

Число підтверджених випадків штаму коронавіруса “Дельта” в Україні зросла до 143.

Про це в ефірі українського радіо повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузин.

“Щодо штаму “Дельта”, то кілька тижнів тому ми говорили про 17 випадках. Зараз офіційно підтверджених 143 випадки на рівні країни. Тобто штам знаходиться на території України і поширюється”, – сказав Кузін.

“Дельта” швидше за все поширюється в Києві, Чернівцях, Волинській, Одеській, Тернопільській областях. Головний санлікар нагадав, що цей штам поширюється швидше і частіше призводить до госпіталізації. У той же час від “Дельти” захищає вакцинація і навіть при її спалаху в інших країнах вакциновані люди не потрапляли в лікарні.

Бразильський штам коронавируса “Гамма” в Україні поки не виявили. За словами Ігоря Кузіна, він практично нічим не буде відрізнятися від “Дельти”. 

Перевищення порога захворюваності коронавірусів в Україні в МОЗ очікують в кінці вересня. Протягом літа майже всі лікарняні місця, виділені під Коронавірусние хвороба, забезпечили централізованим киснем або кисневими концентраторами, зазначив заступник міністра.

Карантин в Україні, дія якого закінчується 31 серпня, продовжать. У планах МОЗ не відкривати школи, в яких вакциновані менше 80% персоналу в жовтій, помаранчевої і червоної зонах карантину.

З 5 серпня діють більш жорсткі правила в’їзду в Україну . Серед нових вимог – обов’язкова двотижнева самоізоляція для тих, хто провів в Росії або Індії більше тижня в останні 14 днів.

Поділитись