ЄСПЛ відхилив ряд звинувачень України проти Росії по Криму

ЄСПЛ відхилив ряд звинувачень України проти Росії по Криму

ЄСПЛ відхилив ряд звинувачень України проти Росії по Криму.


Європейський суд з прав людини зробив висновки про недоведеність ряду звинувачень проти РФ, в тому числі у вбивстві громадян, затримання та залякування журналістів, заявили у мін’юсті РФ.

Велика палата ЄСПЛ більшістю голосів визнала частково прийнятною скаргу Києва на те, що Росія “несе відповідальність за адміністративну практику, яка була численні порушення Європейської конвенції з прав Людини в Криму”. У той же час інші звинувачення – зокрема, у вбивствах мирних громадян, затримання та залякування журналістів, дискримінації етнічних українців і політично вмотивоване кримінальне переслідування – судді визнали недоведеними.

Як відзначили в міністерстві, цим проміжним рішенням ЄСПЛ підтвердив свої процесуальні повноваження щодо подальшого розгляду справи. Таким чином суд погодився дати правову оцінку претензіям української сторони.
Втім, ЄСПЛ не став розглядати питання, чи було возз’єднання Криму з Росією законним з точки зору міжнародного права.

“Суд визначив масштаб розглянутого питання і ухвалив, що необхідно вирішити, чи була передбачувана Україна картина порушення прав людини Росією в Криму в період з 27 лютого 2014 року по 26 серпня 2015 року допустимої”, – йдеться в прес-релізі.

Поділитись