ЄС почав працювати над пакетом санкцій проти Росії

ЄС почав працювати над пакетом санкцій проти Росії

Євросоюз працює над пакетом заходів проти Росії, який може містити обмеження на конвертування валюти.

Також як санкції проти РФ розглядаються заходи щодо експортного контролю, відключення країни від SWIFT, заборони на імпорт та експорт, повідомляє Bloomberg.

При цьому деякі країни ЄС під час обговорення обмежень щодо Москви попросили зробити винятки для деяких російських банків. Також йдеться про винятки для вже підписаних договорів та транзакцій.

Деякі великі країни — члени ЄС звернулися з проханням про виключення в рамках деяких із запропонованих заходів, включаючи послаблення для деяких банків, угод, пов’язаних з енергетикою, та існуючі контракти, — йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що США в рамках санкцій проти Росії через ситуацію навколо України розглядають можливість блокади постачання до Європи російської сировини. Німеччина стурбована цим і наполягає на винятках обмежень для енергетичного сектора.

При цьому ФРН не проти запровадження інших санкцій у разі російської «агресії». Так, Берлін може підписати пакет заходів, до якого увійдуть обмеження на імпорт із Росії деяких металів та хімікатів, а також обмеження на експорт деяких предметів розкоші та високотехнологічних товарів.

Поділитись