Bloomberg: Німеччина намагається виключити санкції проти РФ в енергетиці

Bloomberg: Німеччина намагається виключити санкції проти РФ в енергетиці

США в рамках санкцій проти Росії через ситуацію навколо України розглядають можливість блокади постачання до Європи російської сировини.

Німеччина стурбована цим і наполягає на винятках обмежень для енергетичного сектора, повідомляє Bloomberg.

Агентство з посиланням на джерела стверджує, що обговорення санкцій в інших країнах західної Європи показує можливість їх узгодження зі США за умови виключення для енергетичного сектора.

При цьому Німеччина не проти запровадження інших санкцій у разі російської «агресії». Так, Берлін може підписати пакет санкцій, до якого увійдуть обмеження на імпорт із Росії деяких металів та хімікатів, а також обмеження на експорт деяких предметів розкоші та високотехнологічних товарів. Товари подвійного призначення також опиняться у списку нових санкцій, а також додаткові обмеження щодо держборгу та обмеження ринку капіталу для державних підприємств.

Німеччина навіть згодна запровадити заборони на поїздки та заморожування активів великих бізнесменів, обмеження на інвестиції в Росію, наголошує Bloomberg.

Раніше стало відомо, що деякі країни ЄС під час обговорення обмежень щодо Росії попросили зробити винятки для деяких російських банків. Також йдеться про винятки для вже підписаних договорів та транзакцій. Євросоюз зараз працює над заходами, які можуть торкнутися можливості Росії конвертувати валюту, обмежать експорт, імпорт та доступ до ключових технологій.

Поділитись