США планує посилити заходи експортного контролю продукції з Росії

США планує посилити заходи експортного контролю продукції з Росії

Американська влада планує посилити заходи експортного контролю проти ключових російських галузей промисловості, повідомляє The Hill з посиланням на високопосадовця американської адміністрації.


Це станеться у випадку, якщо Росія «вчинить вторгнення в Україну». Як заявив співрозмовник видання, адміністрація Джо Байдена розглядає питання про застосування правила про іноземні товари прямого виробництва для контролю експорту до всієї мікроелектроніки з використанням програмного забезпечення або технологій США. Це стосується електронних товарів, виготовлених з використанням американського обладнання.

Також чиновник зазначив, що таке рішення може бути націлене на російський сектор штучного інтелекту, морської, оборонної та цивільної авіації.

«Жодних остаточних рішень прийнято не було», — зазначив співрозмовник The Hill, вказавши, що США мають намір «по максимуму заподіяти страждання Кремлю» під час ескалації ситуації з Україною.

Як заявив раніше держсекретар США Ентоні Блінкен, Захід не впорається з Росією на українському напрямі, якщо щодо Кремля запровадять санкції. При цьому він зазначив, що США «ні в якому разі» не будуть обережні, незважаючи на те, що їм необхідна підтримка Росії в переговорах щодо ядерної програми Ірану.

Поділитись