Глава розвідки Британії не впевнений, що Європа і США вчасно зафіксують ядерний удар РФ

Глава розвідки Британії не впевнений, що Європа і США вчасно зафіксують ядерний удар РФ

Стовідсоткової гарантії того, що західні військові вчасно зафіксують факт застосування ядерної зброї Росією, немає.

Таку думку висловив керівник Центру урядового зв’язку (служби радіоелектронної розвідки) Великобританії Джеремі Флемінг.

“Мені хочеться думати, що з нашими союзниками у нас був би хороший шанс засікти це, але, звичайно, у цій сфері ніколи немає гарантій, – визнав Флемінг, виступаючи в лондонському Об’єднаному королівському інституті з питань безпеки та оборони. – Сподіваюся, що з урахуванням російської [ядерної] доктрини та підходу президента [РФ Володимира] Путіна, ми заздалегідь знатимемо про цей [потенційний удар], але я вважаю, що застосовувана риторика заслуговує на занепокоєння”.

Згідно з російською ядерною доктриною, застосування Росією ядерної зброї можливе у разі використання противником цієї чи інших видів зброї масової поразки проти РФ та її союзників, надходження достовірної інформації про старт балістичних ракет для атаки на Росію та її союзників, вплив противника на об’єкти, необхідні відповідних дій ядерних сил, і навіть у разі агресії проти РФ із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено саме існування держави.

Поділитись